Friday, 3 February 2012

darling in 24 hours ++!

after work tomorrow, my darling will drive for 6 hours plus, then arrive home. take a nap, get up, get ready, and then darling will drive for 15 minutes to see his darling!

cant wait!

Wednesday, 1 February 2012

backdated: ombak rindu.

tidak begitu berombak. apart from the sweetness and machoness of aaron aziz, and watak berkesan from lisa surihani, ombak rindu mungkin cuma layak untuk tayangan cerekarama malam ahad di tv3.

mungkin kerana pengarah terikat dengan cerita asal dari novel tersebut yg ditulis dan popular ketika I was in school kot. ermmm 10 years back? so the story is not that relevant to today's reality.

i mean come'on. get real. these drama, i get enough of it every sunday night.

bravo lisa, u did a good job! susah tau a sweet heart to everybody melakonkan watak bitch and gedik mcm tu.muahahah! i guess so.

RM325,0000 shopping spree.

i just did some calculation. RM325k is nearly the total amount of a student has to pay for a 3 years degree in the UK. tu pon time rate pound tinggi melambung. dah boleh survive dh tu. kalau kt aussie/nz lg rendah laa kot kan. apatah lg indon. ermmm, kalau belajar 4 tahun degree kt tanah air tercinta, rata-rata pelajar yg habis je blaja akan ada hutang PTPTN sebnyak RM26k (tu pon uni dh siap stresskan dalam surat offer yg kerajaan yang baik hati lg prihatin telah pon menanggung sbnyk RM8k ke bg setiap semster.. lupe dah)  ermmm,  lebih kurang dlm 13 org punya hutang PTPTN.

tu skali shopping. bnyk2 kali shopping... lg bnyk2 ribu laa habis. dan bnyk2 org lg boleh settle die punye hutang PTPTN. muahahaha. berhemah dalam bershopping ye. kesian budak2 yang kene bayar hutang. dah laa keje tak dpt, bontot tak panas lg dok rumah dek takde keje, surat pungut hutang dah pon tiba.

penat aihh!