Tuesday, 31 January 2012

Malaya Steamboat at Prima Gombak

so i went for dinner with darling last few weeks.

it was quite frustrating actually. few friends recommend for this eating place. we were charged RM25 per head. other food provided like nasi goreng, ayam kicap were awesome.tp dah nama pon nk gi makan steamboat, bkn nk gi makan nasi goreng. but i dont really into their steamboat. i think they really have to do something with their sauces. tkde pon sauces yg sedap. walopon bnyk jenis yg ade. prawns were big. its fine. stended laaa. talking about variety.. ermmm.. i would prefer to spend RM36 at Seoul Garden rather to throw another RM25 at Malaya Steamboat. sorry.

tp ada je aiskrim ke, abc ke, mee goreng, sume ada.

maybe not to my taste because of this outlet, they just have steamboat semata. takde bbq mcm certain tmpt lain. so the fun of bbq-ing tu tkde sgt. plus the meat (chicken, beef sume) tak di perap. of course laa tak perap sbb nti nk celup2 je..

but all in all, thanks darling sbb belanja :P

next time kita try steamboat lain okay.

hang tuah.. whooo?

read this  Dr M: Hang Tuah not a good leader.

so he said Hang Tuah was being too loyal and  did things that is not admirable. wauuuwwwweeeeeee.

is that what we are doing now? i mean.. skit-skit menderhaka kepada raja. skit-skit derhaka kepada raja. at certain issues, tidak ada kaitan dengan kesultanan dan kedaulatan sultan pon, but these hantu sibuk-sibuk nak mengapi-apikan orang-orang kampung yang tidak faham the issue. the thing is, this is how we train the people. we must be loyal to the king. being loyal is one thing. being too loyal is an issue.

Dr M menderhaka kepada sultan melaka now. oh wait, did he even exist? gosh.

Monday, 9 January 2012

happy birthday darling!

happy birthday sayang! :)

fraser hill

finally, pegi jugak ke fraser hill after dh lama buat proposal. bersepuluh, sbb ada yg gi lmbt, ade yg gerak cepat, ade married couple so end up with 4 kereta. as expected, jln nye adalah S tanpa henti bermula dari atas pekan KKB.
dgn pantas, sbb encik abang ada interview that saturday morning, then rush to tesco to buy fast food, blk goreng2 je, then tunggu mereka yg lambat, finally off to Fraser Hill ikut KKB. kononnye melalui pencarian google menyatakan makanan kt atas tu mahal, so berbekal laa jgk ke sana. tp tk byk pon. sampai kt sana terus check-in. it is advisable to check with the hotel, apartment yg ingin di sewa tu either dekat ke tak dgn town fraser hill tu. kalo jauh, tk de gunanya. buat penat n menghabiskan minyak kereta je dok turun naik bukit. muahahah.

apartment yg kami sewa agak jauh laa jgk dr pekan fraser tu. mlmnye sume org dh lapar, menunjukkan nugget dan sosej yg digoreng tidak mampu menampung 10 perut. so turun kembali ke pekan fraser hill utk mencari foodcourt. and ni salah satu lg sbb kenapa tak advisable utk stay jauh, bila nk turun, jln berkabus, so agak berbahaya utk pemanduan. dgn jalan yg agk sempit. and again, makanan di foodcourt ini takde laa mahal sgt. berpatutan sahaja apabila harga nasi goreng berharga RM5-RM6.50 je sepinggan. and rasanya jgk not that bad. utk breakfast pon sedap nasi lemaknya which cost us RM2 je sebungkus. so tak perlu pon actually nk berbekal dr rumah. sbb ade certain apartment tak provide dapur.

rasa mcm best je utk pergi lagi skali, view cantik je. tp fikir 2-3 kali jgk laa bila mengingatkan jalan yg berliku-liku itu.

cant wait for next trip!