Wednesday, 23 March 2011

strap!

ada sesiapa mau belanja saya hadiah hari jadi? walaupun hari jadi saya adalah sudah berlalu 5 bulan yang lalu.. dan bakal menjelma lagi 8 bulan. HAHAHA. nakkkk!
ohh, untuk rujukan, harganya cuma USD90 :P
ohhh, this is from nine west :D

its getting uglier..

to read this..
there is only one phrase strike my brain at that very moment: the truth will prevail.

shame on those frogs, so-called lawyers, MPs yang buat macam-macam statement.mandi bunga la wat so ever. go get a life!

i guess Dato' Johari Abdul has to take extra care. or else, die akan terpaksa menurut katak2 lain. yg reverse statement segala. i dont blame them. they have baggage to take care of. especially when it comes to family. bile dah di ancam. manusia boleh jadi macam-macam.tp,maybe they have to learn it from Bala. where is he now btw?
tp, CELAKA lah bagi mereka yang jadi katak kerana wang emas dan harta dunia.

Tuesday, 22 March 2011

sex video: 'i have instructed the IGP to be transparent', home minister.

i read a report from the edge malaysia.
i was amused by the fact that the home minister has to give specific instruction to the IGP that he has to be professional.. to be transparent and get to the bottom of it.. this is strange. isnt that strange, dont you think? in any way, any circumstances, not just IGP, the police as a unit, has to be transparent. no matter what.even if it is without the specific instruction from the home minister, they have to be TRANSPARENT!

so let see, if the IGP follow the specific instruction from the home minister.

Friday, 11 March 2011

nice dinner, nicer number on scale

senyum. tak perlu kata apa-apa!

sendiri buat sendiri tanggung.
sendiri makan banyak, sendiri gemuk.
padan muka sendiri jugakkkk.

u know what, i just had nasi goreng ayam and udang masak kari (not the usual kari udang, but this one, udang yg di masak dengan telur dan dicampur dengan serbuk kari..sedapp. i tried one with ayam and mayonis and serbuk kari dan few bahan lain yg of course mak tak tau nyah in detail nye)

then, ade lagi se-slice chocolate banana Sr cake. tetibe je ade kat atas riba aku time dalam kete td. okay, tu tipuuu. tp, part ade kek tu betul lah.

jap nk makan kasi habis sume.

ok dah habes. now dh bleh tido!

GEMUK!

malas nk layan dah.. now tgh pikir mane nk cekau duit to buy another pair of jeans. dh bleh hntr bundle dh this one. utk mereka yg petite sahaja. sy tidak lg tergolong dlm golongan petite.
sekian terima kasih.

Tuesday, 8 March 2011

kerja sekolah bertimbun.

bile bertimbun, dan baaaaanyak lagi yg tak settle otak saya jadi stress. bile stress, baaaaanyak jerawat yang keluar.
jadi, adalah kebih wise kalo saya gigih menyiapkan kerja-kerja yang semakin bertimbun ataupon saya memilih untuk menghadapi serangan jerawat?

what the hell am i doing, wasting my time updating this entry? motifff nye adelah malas. mengantok. kalo disorongkan bantal, pasti tertido sampai esok pagi. dan kemudiannya menanggung derita jerawat lagi.

mari siapkan mereka! berusahalah! :P

Sunday, 6 March 2011

bubur kacang hijau!

my friend on fb updated his status that he is now enjoying te delicious freezed bubur kacang. sedappp nyeeee!

all my life, almost 26 years, sekaliii je penah try buat bubur kacang. though jenuhhhh nk tunggu die empukkk. i dont know that the kacang has to be soak for day long before rebus.. i thought if rendam sekejap pon, nnti bile dh rebus dgn air mengelegak sume, akan jadi well cooked jugak. tp, i got it wrong. memanggg totally wrong. please.. please.. please.. rendam dlm air dulu for hours before start masak.. time tu konon nk buat bubur kacang hijau for hari raya open house laa. time tu kt manchester la. raya pon buat bubur kacang hijau. kalo kt msia, makan tiap2 petang je kot bubur kacang hijau tuu.bile kt uk, bubur kacang hujau pon jadi juadah hari raya.. nampak tak kesangapan kitorang terhadap kuih muih dan lauk pauk malaysia. hahahaha.

so gigih laa aku merebus kacang hijau. tapi lamaaaa gile kene tunggu.. mmg tk empuk sgt laa. tp tibai je makan. boleh laaa..time ni, buat bubur kacang hijau pon nk bergmbr okay. kekwat!

tp segan laa nk upload.sbb nye bubur tu senang je nk buat.. main cmpak je sume.. gula melaka, santan, pastu try2 laa rasa to suit your taste. sedap uhhh.