Monday, 28 February 2011

broga again.

oh my!
update, update!

oh my!
busy. busy.

see you later :)

thank God, U blessed me with wonderful friends :)

Monday, 21 February 2011

sabar

sabar. that is all i can say.
there will, maybe, blessing in disguise.

Sunday, 20 February 2011

sampai hati ko senah.

senah mane laa plak yg sampai  hati. gigh tau, ikan2 branak smalam, gigih laa sehari suntuk dok jenguk and tapis ikan2 tu.. branak je sekor, terus tapis asingkan anak dan ibu.. cinabeng punye ikan, slamber badak die mkn anak2 yg baru kuar ala2 mereklakan diri dimakan oleh bapak2 yg gergasi.. anak2 sume ade laa besar kuman. kecik je mende alahnye.. mulenye aku nmpak ade sekor je yg kecik. tu pon aku bleh ingt taik ikan.
maklum laa mata aku yg agak malas sket nak meneliti objek2 kecik ni kan.

dengan rasminya, i dah buktikan, i berjaya mengekalkan kemandirian spesis ikan2 i. gigih carikan tmpat gelap utk mereka. berjaya jugak ikan2 itu dikeluarkan dr perut ibu mereka. itu lah kisahnye.. now nk ambik gmbr pon tk nmpak nye punnn. tunggu laa besar sket. tp tu lah tk tau laa brape ekor yg buleh survive sbb aku tkde kepakaran dlm mengekalkan nyawa anak2 ikan yg lemah gemalai tu. nk letak skali ngan ibu die pon, haruan punye ibu.. so sabar je laa ko dgn makanan2 yg aku bagi. aku tak bercadang nk tukar air die sehingga die agak besar sket. nnti aku pon takleh nk bezakan antara ikan dan taik ikan.

sekian dari sy.

oh, now sy confuse. nk suh panggil sy mummy ke ibu. dulu dgr ibu cam best. tp mcm motherly sgt laa plak. hahahahaha.

Friday, 18 February 2011

tips. ikan hiasan.

this is a tip from penjual ikan hiasan ni.. utk elakkan ikan-ikan mati sbb terlebih anti-chlorine ke ape..

die ckp, utk mini aquarium tu, they just need a few drops je. and bile nk tukar air dlm tank or mini tank tu, make sure drop dulu anti-chlorine, a few je, then baru masukkan air.

i dont know ape kene masuk air dulu then masuk anti-chlorine dulu. tp dh die ckp mcm tu, ikut saje lah. sbb my mum mmg tgh bela ikan kap now. before nih dh beberapa batch ikan tu mati. sedih plak bile tgk. tp tak pernah give up utk bela lg.. now alhamdulillah, ikan sume okayy je..

best ade ikan.tenang saje bilik bile blk, when u know that ade something is waiting for you. yg tgh tunggu kene feed.and bile bg makan sume brebut2. comel!

Thursday, 17 February 2011

sivik bukan honda.

bile headache menyerang. mata saya pon menyepet.. tido ubat pertama yg saya cari! sy merasakan urat2 di kepala menghimpit saraf mata yg memaksa sy memejamkan mata sy. tak mampu saya melihat masa depan dengan jelas. hahaha.

oihh, ini petanda demam. tidak baik sungguh ini petanda. saya harus mencari penawar segera.

oh, sy nk suruh budak2 rumah saya selain sy  mengambil subjek sivik sebagai subjek pengayaan. hari ini mereka membuatkan selera saya terbantot lagi. ade ke patottt?

girls, please laa double check before you leave the toilet!

BENCI.

xmau makan seminggu.

Wednesday, 16 February 2011

magic.

busy nyeee saye. lebah pon tak busy mcm saya :P

lesson plan to be submitted tomoro evening. oh, havent finish it just yet.

semangat mane semangat? hishhh. oiii, dtg lah. ku seru ko semangat belajar.
datanglah.

segera!

Tuesday, 15 February 2011

good old time.

i miss the good old time.

when i can finish the whole pan of 9 inches pizza. back in the uk, they have thinner crust pizza. more cheese and filling. sedappp! my favorite was Pizza Co. this restaurant ade kat Oxford Road, Manchester which is about 2 blocks away from my hostel.i miss their spicy chicken wings.adoi la. im hungry. and best jugak bila He gave me chance to taste the real italian pizza during my visits to italy.

oh, back in Malaysia pon ape kurangnye. Papa John's pizza pon taste quite sedap la. mirip2 jugak laa italian pizza. and other pizza eateries that cater the needs of pizza lovers in our country. Pizza Hut nye pizza dah di modified to suit Malaysians' tongue n stomach i guess. 

oh, btw, to enjoy pizza Hut at cheaper price, sign up at Pizza Hut website. you can order online and pick them up yourself at the nearest outlet. also, opt the pizza staff to deliver it to your house with delivery charges of course.

tp kalo area rumah tu ade Domino's. lg best.pon jugak boleh order online at Domino's website. bile online ni, at least ade choice yg lebih pelbagai laa kan. kalo nk call selalunye akan order pizza yg dh selalu dlm kepala otak je la. selalu laa berdoa dlm hati supaya mereka lmbat. dan mendapat kupon yg macam2. dan buleh order lagi dan lagi. dan gemuk kemudiannya! :P

wedding invitation 2011

this is the 4th invitation for the year if im not mistaken. hmmm.

hopefully tkde aral jugak lah kali ni. hope to see friends at the majlis.

good luck kemi!

the wedding is on the 13th march in ipoh and reception on the 18th.

congratulation dude. semoga berkekalan. selamat meramaikan umat Muhammad! :)

now, i miss all of them.

:missing:

outdoor again.

i got back to back events this month. alhamdulillah.

this weekend and next weekend mmg utk workshop.. and next weekend maybe to broga again. to join few friends utk ke sana. jadi coordinator to those yg tak pernah pegi lg. huuuu.this time will be much more interesting. sbb everyone is allowed to bring friends. so bile sume org bawak member, this will be one big event la. insyaAllah. hope menjadi.

off late, aku dh mcm suka je utk spend masa on outdoor activities. lot of fun and masa yg sama, tak membazir masa mcm tu je. plus, this will improve my social, communication skill etc.

they plan utk bbq jugak. and maybe mengail for the guys.

this is not easy, hopefully everything will be just fine.

pray hard! :D

haaaa, nk tau?

haaaa, susulan dari kes fb the other day, now dh gaduh besar. see what i mean?  tak pasal. and, berlaku laa block laa, ape laa, kecik ati laa.. padahal hari-hari nk mengadap muka..

isk3. zuckerberg berniat baik je time merekacipta fb. pengguna yang menyalah gunakannya.

kembali lah ke pangkap jalan.heeeeee :P

Monday, 14 February 2011

pretty please.

please stop your ngade-ngade mcm budak kecik before i lempang u bertubi-tubi..

dgn ko yg besar gabak tu, its not cute at all!

tampar satgi. mencabar, mengetest ke-patient-an aku btol.

damn!

damn..sy sy mengntok. and damn, i am updating from the library. damn, ulat buku, ulat library. oh, damn saya tipu.

last night tido at 5 am. bgn kol 6. tido blk kol 7. bgn lg jam 830 utk ke kelas jam 11. lunch kfc, n now in the library cari material utk assignment.

gigih nau nk buat assignment.

ntah. semangat saya lebih sket akhir2 ni. huaaaaaaaaa

ngantok. cari port sejuk sket utk lentok jap before 4pm class. audit bebeh. bring it on!

sy bukan penerima anugerah nobel.

mahupun bukan seorang yang nobel. the freedictionary.com defined noble as 'Having or showing qualities of high moral character, such as courage, generosity, or honor'


(sile rujuk this free online dictionary first before asking someone the meaning of any word. and i am not a walking dictionary for God sake)


sy bercita-cita untuk maafkan semua orang setiap kali sebelum tidur. dan saya berharap semua orang memaafkan saya sebelum mereka tidur.


tapi sy tidak boleh lari dari kelemahan saya yang punya sifat dendam dan marah. bila lah saya boleh berubah.


hmmmm.


oh btw, sile tonton muallaf. walopon sy terlambat, saya memohon mereka yang lebih terlambat dari saya agar menonton filem berkenaan. Arwah Yasmin Ahmad did a good job really.

Sunday, 13 February 2011

sentap.

AAK?

malas nk layan. sentap la kau sendiri-sendiri.

i have so much more things to think of.

bye.

my anak-anak ikan.

there are 9 fishes altogether. 2 jantan, 7 betina. semoga cepat2 dapat anak! :)


as promised. this is my current passion. and basuh tank, tukar air plus tambah anti-chlorine are another routine these days. i love it nevertheless :)

Saturday, 12 February 2011

saya suka bila..

saya suka bila:


  • bilik sy kemas
  • saya sudah settle mandi
  • perut saya kenyang
  • cuaca yg tak begitu panas
  • suasana senyap dan kondusif untuk saya buat kerja
  • tiada orang mengganggu kerja saya dengan suara yg bingit
  • when i got phone call just to know if i am doing alrite.
dengan itu, dpt lah saya luangkan bnyk masa mengupdate. dan juga menyelesaikan tugasan yang bertimbun banyaknya.

terima kasih kerana memahami :D

to feel content.

how is exactly you define to feel content?

there is moment when you feel like, everyones treating you so damn good, like your every wishes come true, weather treating you nicely, your works and life went well and even something not in your favor happens, you still can smile and positively think and feel that, i can fix this. this is just a small matter. that is at least how i define to feel content. 

1. always get back to Him.He is the only Creator, he permit things happen. 

2. always pray for the happiness of others. and in that way, you will learn and educate yourself to reduce your selfishness. (ehh, suke hati mak bapak aku tulis ini mcm. is there such a word selfishness? heeee. buat-buat paham sudah)

3.always tell yourself that, everything happened to you is because you choose your life to be that way. do not blame others. in that way, you will learn to decide and think of others before you do something.

4.there will be time that your prayer will be heard. just be patient and your turn will come sooner or later. it is just a matter of time. the closer you to God, the possibility will be greater. insyaAllah.

5.consult others with experience. and of course, your parents' decision is better than yours.

6.just bear in mind, if you are in trouble, God is just testing you. and, you know what, ujian dgn kesusahan, kepayahan, struggle adalah lebih mudah berbanding ujian dengan kesenangan, limpahan kebahagian dan kekayaan. kerana the latter akan lebih buat kita lupa diri. kepayahan akan menjadikan kita lebih dekat kepada kebenaran. believe me.

7. do good things and do not expect anything in return.ikhlas dan terima seadanya dengan apa yang ada. tapi bukan bermakna untuk lepas bebas, tidak berusaha untuk menjadi lebih baik. 

saya masih tercari-cari bilakah moment to feel content itu. saya mungkin perlu lebih berusaha :)

a friend of mine once shared with me, what his ustaz told him. he said that, every day, after your daily prayer, sedekahkan al-fatihah for everyone around you, and insyaAllah akan mengelakkan buruk sangka orang terhadap kita, menjaga hubungan baik antara kita dan orang sekeliling. there is no harm trying :)


Friday, 11 February 2011

ingat.

ingat, mungkin hari ini anda di atas.

esok lusa, siapa yang tahu. hidup anda mungkin dibawah.

dan jangan bila tiba waktu dan ketika itu, anda malu untuk meminta pertolongan, kerana anda baru ingat akan sikap dan perlakuan anda ketika anda di atas.

melainkan anda memang orang yang tak punya perasaan. anda takkan pernah sedar yang anda telah silap.

ingatan untuk diri sendiri juga :(

oh ibu.

bgn agak lmbat hari nih..well hari tkde kelas pon.. seperti biasanya, selepas subuh, kembali ke katil. sehingga lah bunyi bas yg agak bising menggangu tido. terus bgn. terus  tersenyum melihat anak2 ikan dalam mini tank.

the first thing to come across my mind was, ehh, sure diorang lapar. since smlm tk makan apa2. smlm last time aku bg makan was around 1 am mcm tu..begitu lah seorang ibu barangkali. bgn je tido fikir nk bagi anak2 makan. breakfast. nnti tengahari, lunch plak.pastu dinner. bimbang sgt kalo anak kelaparan.
dah bg diorang makan kenyang2.. pastu aku tukar air plak.. kesian tgk air dah keruh. ke sifat ikan suke dgn air yg keruh? tp tak lawa laa tank tu nnti.

dah tukar air ni galak plak mereka berkejaran. seronok melihat mereka aktif.

hahaha. ya, mmg tak ubah seperti ibu dan anak.

tp tu laa terfikir jugak, diorang bosan tak selain makan, aktiviti diorang adalah berenang. gerak-gerakkan ekor.pastu membiak. fitrah binatang mmg begitu.

ku tunggu dan terus tunggu andai yg betina nk deliver babies. tapi tkde pon.

sabar je lah =)

i love u mama.

V Day.

jadi, JAKIM melancarkan program anti hari valentine untuk mengekang umat islam yang menyambut hari valentine.. every february mesti nak cerita pasal valentine pun kan?
pas youth wing katanya melancarkan juga program yg lebih kurang sama tujuannya.. tp kurang setuju dgn title di malaysiakini. pakatan states plan V day's cracdown. and in the report says "Several states are planning a crackdown on "immoral acts" during Valentine's Day"

report itu negative saja bunyinya. seperti ada yg tidak kene dgn ayat itu. lihat sahaja perkataan yang digunakan. crackdown. immoral acts. hrmmm.

kit siang says it is not pakatan (as a whole) policy. hmmmm.

a wise person will know how to handle this wisely.

kalo kita menekan, untuk menegakkan prinsip kita, yg tentunya mengundang tidak senang sesetengah pihak, then disitulah kebijakan diperlukan. masuk kandang kambing mengembek. paham?

we cant expect others to see things the way we see things. teens who is planning to celebrate the V Day with their partner didnt see things the way we see things.. we just have to know how to speak in their language if you know what i mean :)

Thursday, 10 February 2011

lesson plan.

lesson plan is somewhat the backbones to teachers. early preparation and planning, and execute them in class.

hence, i am spending the whole day just for an 80 minutes lesson plan.

goodluck utk diri sendiri.

oh btw, if sesiapa interested to share or have a look at my lesson plan for algebraic expression form 2 topic, feel free to ask. sharing the ideas wont give u any harm isnt it?


cotton anyone?

gile kain. dasar bakal guru. inilah jadinye..
spend most of my day serach for kain.. and now its in trend, biasalah.. cotton you all!

theres a few pages laa yg menarik minat i. but this one seller, i love the vibrant colour n modern pattern and style she chose.  though dah tak hangat macam dulu, polka dots still in fashion kot. time polka dots dulu kecoh gile, sampaikan adik aku yg umur 7 tahun pon request kain polka dot.

anyone interested, can visit her fb page.. pilih lah yg mane berkenan. buy in bulk laa, dpt discount, that is what i did.. buy in bulk. jahit bile2 pon tkpe :D

no, i didnt get anything from her pon for this advert. just sharing one of my favorite online shop. and what is more important, you will get immediate response from the seller. thanks cik cotton! :D

these 2 latest kain  are from her latest japanese cotton collection catches my eyes. lawa kannn?


go to her page: http://www.facebook.com/cottonloverparadise  for mor infos, and more collection! :D

engagement invitation 2011

this is my 4th invitation for the year.. wasn't me who is inviting, but rather i was invited to okay!

this is invitation is on the 19th March.engagement of a friend. a childhood friend. she is hoping for me to be there. so, insyaAllah.. mungkin aral tkkan melintang pada hari tersebut, akan dicuba utk menghadirkan diri :)

so happy for you friend. semoga naik ke next stage soon! dan semoga saya juga beroleh tempias barakahnya! :D

eh. eh. laju nampak?! no lah. i was just joking. i have nothing in plan pon these 2-3 years. ehhh, feeling umur tuu constant je.

::monolog dalaman::

oh, the engagement will be on the 19th march. jgn lupe ye miss fifi! :D

bros

bnyk plak mende sy dpt from Kosmo! hari ni.. other than about the blogger eqbalzack. then review about Musical Tun Mahathir and now, about the Air Klik on FB by BROS.

i want one of these! yet to choose which one.heeeee. cute and sangat memelihara alam sekitar!
cute kan? go to their fb page or to their official website.

oh btw, ceritanya, all you have to do is klik LIKE button for this BROS page, then BROS will donate RM0.50 for every like clicks. these 50 cents is for providing drinking water to those in Vietnam i think. kt dlm artikel tu ade sebut pasal thousands of people died because of cirit birit or seumpama dengannya akibat bekalan air tidak bersih.

paling menyayat hati bile tgk gmbr kt artikel tu, this one kid duduk meniarap sambil hirup air sungai yg kaler dah keruh gile.

jom likes secara berjemaah!

pets!

i have new pets. i asked a friend of mine to buy me 4 fishes. as pet laa. bukan ikan nk letak kunyit garam dan goreng deep fry tuu.

diorang ckp ikan ni dr jenis guppy.

nnti ku upload gmbrnye yeah.. malas seyhh nk transfer gmbr hee. plus internet connection yg agak tk stabil now ni..this is a picture i grab from the net.. lebih kurang laa dgn yg ade dlm mini aquarium aku now.



since pesan je kt member, aku sendiri tk dpt nk pilih kaler-kaler tu.. aku pon tkde idea kaler ape lg yg ade. as of now ade kaler oren2 sket 2 ekor, lg sekor kaler purple sekor lg silver. ekor je yg membezakan mereka. bentuk badan sama.. nmpak badan mcm tgh bunting.. esok lusa bercucu laa saya!

now, terasa gile nk ajak member2 ke sungai untuk kutip anak-anak batu nk letak dlm mini aquarium nih. tunggu ye anak2!

excited! :P

Wednesday, 9 February 2011

musical theater anyone?

my first musical theater at istana budaya was Teater Tun Mahathir (first season) it wasn't that bad. even Erra Fazira and Esma Daniel deserved a credit. they did their homework to feel the character.

for Muzikal Tun Mahathir 2 which ended last 30th January, there was slight changes with the main character. Ezani replaced Zizan Nin and sorry-i-forgot-her-name replaced Erra.

and soon, in March, IB will have Lat Musical show. dan lagi, they are offering 50% discounted tickets. tp of course laa there is a catch. (catches kot?! :P ) weekdays sahaja, upper circles seating only. on 13th march-3rd april 2011. call these numbers for more infos 03-42532241 / 71. 

students from school they will have to wear their uniforms. IPTA/S students have to flash their student IDs.

am thinking of get a ticket.

for more infos. go to IB official website yeah!

see you there! :D

business is business

kadang-kadang, orang sanggup berbuat apa saja, asalkan matlamat mereka tercapai. begitu juga dalam berbisnes..

jual tafsir, bgtau harga kt kedai, rm250. skarang boleh bg murah sket rm180..whatever your excuse was, you are still cheating. if i can get from the shop rm130, why i should buy this tafsir from you. tak kira lah die pengedar ke pengilang ke, abes sy keluarkan duit just because you are not the authorized reseller, so you have to sell it at higher price.. tak kire lah if the online bookshop will charge me with the delivery charges pon. paling tinggi rm10. i was once used this national courier service.. takde lah mahal mane pon. but it is the ethic that i am questioning here. just be fair la. just tell them the truth, tok sahla dok ckp buleh dpt rm250 kt kedai buku.kalo orang boleh dpt at rm130, macam mana? then u questioned about the quality of the tafsir. maybe it is not as authentic as yours.  it is not your mistake then.still it is the sikap of menegakkan benang yang basah. just admit it that you cannot sell it at cheaper price because of this and that. jgn laa pulak question the other's credibility. haihhh. it is the one who sell the tafsir at cheaper price's mistake, for selling low quality tafsir, for the sake of having competitive price. again, it is not ethical. and i am talking about a tafsir here. tafsir of the Holy Book, Quran is not something like kerepek ubi or pisang goreng. it is the most priceless Book, something you cannot compare with anything.

saya pejamkan saja mata dengan apa saja niat anda.

thanks.

Tuesday, 8 February 2011

cheezy wedges.

orang berselera makan mmg macam tu.. kepala otak mereka sentiasa ligat memikirkan makanan, yang tentunye menambahkan berat badan mereka.. pastu bile tgk angka yg terpampang kt scale, gosok2 mata mcm tak percaye.. nk je aku lempang bertubi2.

::sile lempang diri sendiri::

ceritanya, i came across this advert on fb.. yg dijualnye adelah cheese powder. katanya lagi, as part of promotion laa kan, katanya, rasa die sebijikkkkk mcm kfc nye cheese.. ape nye nama, parmesan ke cheddar ntah..dah tak jumpe fb post tu, tp setelah bntuan google, terjumpe laa plak this one blog yg jual bende ni..

tp perggghh, sebagaimana cheezy wedges adelah order wajib bile ke KFC, begitulah chicken cordon bleu menjadi order wajib bile ke SR..

nampak kah anda cheese yg mengalir lembut itu, sedia untuk dimakan bersama ayam yg berjus segar, rangup diluarnya? ::saya lapar::

jadi kesimpulannye, harus ke saya membeli serbuk cheese ini kemudiannya bereksperimen sendiri di rumah? nnti lah saya cuba fikirkan.. agak menarik membayangkan saya, memotong kentang, kemudian di oven kan, supaya rangup diluar, kemudian, di letakkan pula cheese sauce on top of the wedges.. perghhhh.

ohh, tahukah anda, wedges ke, chips ke, fries ke, lebih enak sekiranya di ovenkan berbanding di goreng dengan minyak? saya sudah mencubanya, anda bila lagi ? :D

tuesday ramblings.

ahhh, i feel a little bit tired and quite heavy headache. maybe its due to the weather changes.. so i skipped this morning classes. get enough rest, if i can attend the next class. and now, am ready for 2-5 pm class. adoi laah. please laa, am wishing the lecturer will end the class early so that i can go back early for lunch and sleep some more.
am planning to go to the library on wednesday to do some research on my research proposal.. adoi laaa. that is another headache to think of..

but!

there is a good news. the good thing about these 2-3 days is that, its become clearer that we can have our practical semester back in my hometown  ::dancing::
though it is not yet confirmed, tapi dah 70% true kot.. in the next class we gonna have meeting and discuss about it. oohh yeahh. this must be my mom have been praying hard that they gonna let us do it everywhere we choose. heeeeee. ::dancing again::r

Monday, 7 February 2011

missing.

i miss this little monster. so much.

al-fatihah.

hari nih, sy dapat 2 berita kematian.. first, when i was in audit class, my lecturer got a phone call from his colleague to inform him that one of the lecturer in his building passed away due to cancer. he was just diagnosed with cancer just few month ago.. al-fatihah. to his family, may Allah grant you with strength to face days without him..

when i was having dinner, my friend buzz me on fb chat. he said that, the makcik who sells sweet corn cup and nasi lemak nearby passed away too.. al fatihah for her too. nasi lemak makcik sedap. semua orang yg dh makan nasi lemak makcik yg sedap dan murah itu akan mendoakan makcik.. rest in peace makcik.

saya tahu awak ade nuffnang!

its been a trend lately, kalo kt chatterbox tu (or whatever services u subscribe to) mesti nak "salam ziarah", "sy follow blog awak, sile follow sy jugak", ""singgah sekejap", "jenguk blog awak, sile lah jenguk sy punye jugak" heyyyyy.
what the heck really.. grown up laa people.. follow blog which u really read la. bukan nye sesaje nk follow dgn harapan, blog owner tu akan follow ko blk, pastu meramaikan ahli follower ko.. pastu rasa mcm best sbb ramai follower. its not that aku jeles ke ape.. aku tau aku tk ramai follower.aku tk announce pon suh member baca blog aku. even my closed friends pon not even know that i owned a blog.
chatterbox should be where u ask questions. make it real. like anything related to recent post ke.ape ke, baru laa nmpak ade motif skit ko buat blog and ko baca blog tu.. bukan sekadar tulis untuk bg arahan suh orang follow blog ko.. mangkuk! u terasa? AAK?
it is my wish kot to see responsible blogger, who really wish to share something.. biarpun cerita quite personal ke, makan ape ke, pegi mane ke, beg ape ko beli ke..gadoh ngan boyfriend ke..it is still information with value. it works as part of review pon kan? name pon personal blog. persetan laa ko nk tulis ape pon. itu pon AAK..kalo tak suke, tk perlu nk baca.. what u write reflect yourself.. jgn nk mengada2 kan cerita sudah.. theres a fine line between nk show off and betul2 nk share..

nuffnang sy ade 50 sen! sy rasa bulan depan buleh laa angkat Marc n Jacobs satu! :P

Sunday, 6 February 2011

wat siam

other than kenduri, this is what i did during the one week break..
selalu je dok lalu wat buddha ni kalo on the way nk gi pantai. so, last time i suggested to my sister to drop by laa. tak jauh pon from jalan besar. tp tk pernah nk try masuk. so on the way blk from the beach, we stopped by. fuhh, dlm negeri sendiri, tp tk pernah visit pon. rasa ala2 mcm tgh on vacation plak..
ade few family laa kt dlm tu. tgh shoot2 gmbr jugak. ade a couple nih shoot pakai slr. kitorang plak takat shoot pakai my sisters' bb. so mmg ado2 je laa wuality gmbrnye. compact camera aku pon tak bawak. heeee. beli camera simpan kt rumah ye. bukan nk buat ape ponnn. haishhh.

agak tinggi laa patung ni.kan? tu my sister in red shirt tgh posing tu.. ade laa besar kuman orgnye.. walhal in real life, gemok je adik sy tuuu. 48 kilo berat beliau! :P

agak seram laa mule2 bile nk turun dr kete, sbb ada a few anjing yg lepas bebas. tp, menggunakan pengalaman time kt uk dulu.. tgk anjing buat relax je.. anjing ni lg kita lari, lagi die kejar..tergelak bile ingtkan peristiwa one of my friend yg digigit anjing time jogging kt park in manchester city.. member tgh jogging, anjing ingt budak tu th acah die.. ape laa bengong anjing tu. hahahaha.

habbit

this has been my habbit for quite some time..

td, time kemas2 brg..tgk mcm my facial cream ada satu je..night cream tkde.. dlm hati dh sebak pikir mcm2..alaaa, nk beli lain terbang lg rm150.tak mampu dah.duit dh bnyk habis.ni mesti td tertinggal time dok cari2 brg..aalaaa, ni mesti tertinggal kt rumah.. kt dlm bathroom laa ni.. eh tp pg td dh check sume tkde brg missed out dah..if tertinggal kt rumah mcm mane nk ambik.msg mama dulu lah tanye..alaaa, nnti papa sure bising sbb tk kemas brg betul2.mesti ade mende yg tinggal..

itu lah antara monolog dalaman yg berlaku.

hasilnye, cream tu ade kt bawah timbunan baju2 yg baru nk kemas masuk wardrobe.
heeeee.selamat poket. selamat dr kene marah. selamat semuanya,

lain kali, cari brg ngan mata n otak. bukan dgn lutut n hati. heeeee.padan muka kutuk diri sendiri.

Saturday, 5 February 2011

back from holiday.

after a week holiday, CNY break, am back in here. dah rest pon, otak dh center balik, now get back to business. yeahh, a student got to do what she got to do :)

dinner tonite with friends. lapar betul. quite sad laa to be back. as i always do. time nk blk je masuk mood sedih, feels like a week break was not enough. it will never gets enough pon. no matter how long the break is.. am praying hard that my wish to do the practical semester back in hometown will be granted. so that i can spend almost a year at home. how i wish.

there's a joke posted in commuter coaches that attracted my attention. it says:

someone: why math books looks so depressed?
math book: because i have nothing other than problems.

for i am a future maths teacher, this is no joke :D

will be back with more stories and photos during the one week break. promise u i will!